Друштво Економија Рековац

РЕКОВАЦ: Дечије радости или напредњачке гадости?!

Интернет порталу Глас Поморавља стигло је писмо мештатина општине Рековац који се огласио поводом саопштења које је јавности упутио председник Општине Рековац др Александар Ђорђевић. Писмо вам преносимо у целости:

Грађани Рековца имали су ту част да прочитају новогодишње писмо грађанима у режији председника Општине Рековац др Александра Ђорђевића. Толико патетике у само једном сопштењу потресло би чак и оне са челичним срцем. Разлог обраћања врховног рековачког напредњака грађанима јесу новогодишњи украси и дечије радости. Тим поводом, као становник Рековца, одлучио сам да се обратим медијима како би се о нашем засеоку чуло још нешто.

Наиме вероватно се сваки мештанин наше пусте варошице питао шта је то што се може урадити како би се млади задржали и мотивисали да у свом родном месту формирају породице. У општини са процентуално најмањим бројем новорођене деце, у општини са највећом незапосленошћу, у општини сумњивих јавних набавки, страначких запошљења, родбинских пословних подухвата и сумњивих инвестиција, у општини која сада више личи на повеће али опустело село него на место где се може планирати будућност, у тој општини приоритетан проблем јесу украси, новогодишњи, о трошку грађана. Диван гест, признаћете. Како мудро и емотивно рече наш председник општине: “Да ли су наша деца другачија од остале деце? Да ли њихов осмех мање вреди? Имају ли наша деца права да осете чаролије празника?”  Имају председниче али заборављате да никакви новогодишњи украси, ма колико папрено коштали-а коштају, не могу да измаме осмехе рековачке деце којима родитељи нису у стању да пруже ни најосновније јер посла у овој општини нема а и оно мало ресурса што као општина имамо сумануто исисавате партијско-братским јавним набавкама. Значи и деци као и нама родитељима, остаје само једно-да се сликамо.

Приметно је да у Вашем саопштењу потенцирате нова радна места, инвестиције, школе, игралишта, домове културе као и људе које “враћате” у Рековац. Пошто сте озбиљан човек можете ли нам рећи шта сте то урадили таксативно,  барем оне конкретне ствари: ко су инвеститори и где су та радна места пошто молерске радове по домовима и опустелим школама не можемо баш рачунати у неку капиталну инвестицију.

Ако мислите да је довољно да на крају Вашег саопштења поновите напредњачку мантру о Александру Вучићу и ако мислите да ћете тиме опрати све учињено и неучињено варате се и у то ћете се врло брзо и уверити.

Срећна Нова година!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.