Друштво Параћин

Параћин прогласио ванредну ситуацију

Председник општине Параћин Саша Пауновић прогласио је ванредну ситуацију у општини Параћин, у условима ванредног стања у држави, у циљу ефикасније борбе против ширења заразе вирусом корона.

Пауновић је ванредну ситуацију прогласио на предлог Општинског штаба за ванредне ситуације, због пораста оболелих од вируса корона и „уз разумну претпоставку да ће наредних дана бити и више лица за које ће се установити да су инфицирани”, стоји на сајту општине Параћин, преноси Танјуг.

Разлог за увођење ванредне ситуације у Параћину, у условима ванредног стања у држави, „није никаква ескалација проблема у вези са актуелном епидемиолошком ситуацијом, већ стварање механизма за брже реаговање, ако за то буде потребе, а са циљем бржег и ефикаснијег одговора на сваку новонасталу ситуацију”.

У Параћину је четворо људи позитивно на коронавирус, а међу њима је и један саобраћајни полицајац, што је он сам потврдио на друштвеним мрежама.

Што се информисаности грађана тиче Параћин представља општину са најтранспарентнијим информацијама везаним за ширење Корона вируса.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *