Друштво Параћин Политика

Шта бира Пауновић?! Београдску фотељу или битку за Параћин?

Зеленовић је изабрао Шабац. Неки га оспоравају неки величају али Зеленовић је рекао не предаји Шапца. Коначну одлуку да у априлу не преда кључеве града напредњачким освајачима донео како каже у интересу грађана. Та одлука је у многоме специфична јер како год да је она гласила неко ће бити разочаран. Посматрајући то са становишта националне политике у овом случају разлога за разочарење имају чланице Савеза за Србију док Вучић задовољно трља руке. Локално, одлуку Зеленовића да изађе на изборе за град Шабац подржава већина Шапчана али не и локални СНС. А зашто?! Одговор лежи у томе што би Зеленовићев бојкот локалних избора значио сигуран долазак на власт шабачких напредњака осуђених на вишегодишњу робију. Без отпора ова екипа би се прошетала до свих локалних институција и од Шапца као једног од пар слободних градова направила би нови Брус, Гроцку, Алибунар и да не набрајамо даље. У том случају Зеленовић би добио јаку позицију унутар Савеза за Србију али би свој град без борбе предао онима против којих се рововски бори већ годинама.

Уз Шабац, у истом кошу налази се и општина Параћин. Саша Пауновић као потпредседник ДС-а у фокусу је опозиционе јавности већ дужи временски период. Притисак који се на њега врши из Београда да одустане од борбе за Параћин како би промоција идеје бојкота била адекватна велики је, као и понуде које добија као мотивацију да се уместо изласка на локалне изборе определи за бојкот истих. Сигурно посланичко а затим и евентуално министарско место након промене власти као и бројне погодности београдског политичарења свакако су понуда коју би ретко ко од актуелних политичара одбио. Уз то ваља додати да би у случају изласка на локалне изборе Пауновић био суочен са невероватном пропагандно-криминалном машинеријом која уз потпору институција има за циљ само једно-брисање Параћина са листе слободних градова.  Чини се да је бојкот ипак лакше решење-мање одговорности а више привилегија. Међутим Пауновић званично још увек није саопштио шта бира, београдску фотељу или битку за свој град, нове салонске сараднике или своје  комшије и суграђане, високу политику или локалне теме, „круг двојке“ или Параћин. Кога ће Пауновић разочарати-опозициону јавност или своје суграђане још увек не знамо али дан одлуке се ближи.

До тада ваљало би се макар на кратко осврнути на идеју бојкота у опозиционим општинама. Кога би заправо Зеленовић и Пауновић бојкотовали у својим општинама?! Своју скупштинску већину, своју изборну комисију, своје медије, сами себе?! Чини се ипак да је бојкот у овим општинама заправо издаја истих зарад виших интереса а да ли ће тако бити у Параћину сазнаћемо ускоро. Како год окренемо улог је велики.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *