Друштво Економија Политика

Имају ли параћински привредници разлога за страх?!

Последње измене унутар параћинског СНС-а и чињеница да су главну улогу у овој странци у Параћину преузели чланови Извршног одбора и координатори из Београда нимало не чуди Параћинце. Већ дуже време јасно је да овај и овакав одбор СНС-а у Параћину чак ни уз пуну подршку институција и криминалних кругова нема довољну снагу да се супротстави Саши Пауновићу чији се рејтинг по свим истраживањима јавног мњења константно налази на изнад 50% подршке.
Све то изазива одређену нелагоду у врху Српске напредне странке јер је превише ресурса већ уложено да се смени параћинска власт а и након толико фабрикованих афера било би тешко објаснити јавности како је могуће да „тако лошу власт“ нису променили светлоношци СНС-а.

Прошлогодишња посета Мише Вацића који је пар дана пре доласка у Параћин у Шапцу, попут аустроугарских крвника, најавио бацање политичких неистомишљеника у Дрину, затим вршљање истражних и криминалних кругова Параћином као и застрашивање грађана, онда боравак Маловића и панчевачке екипе  у овом граду као и свесрдна подршка коју параћинском СНС-у пружају функционери попут Миће Пушице(у јавности познат по афери извоза српских мина у Украјину) изгледа да је само најава за долазак нове гарнитуре шефова у параћинском СНС-у. На прошлим изборима 2016. то је био Душан Адамовић који је иако користећи ресурсе Српске фабрике стакла неуспешно завршио изборни циклус у овом граду а док се чека информација о томе ко ће 2020. бити нови „Поћорек“ локално чланство СНС-а је оправдано у страху. А ево и зашто.

Већ скоро пуне четири године ову странку потресају разни преврати и у њима увек страда обично чланство јер су унутарстраначки окршаји по правилу много суровији од међустраначких.  Минули политички активизам доласком нове гарнитуре се не рачуна, уводе се нови људи, појављују нови кадрови, клупа постаје све дужа а места у игри има само за оне који су по процени нових шефова лојални, способни и спремни. Избор будућих кадрова не произилази из чланства већ се намеће „са врха“ а именовани немају баш слуха за оне који међу чланством имају симпатије да буду бирани. Тако долазимо до закључка да ће и након ове промене руководства доћи до демотивисања још оно мало преосталих старих напредњака чија ће места попунити остатак некадашњих Динкићевих следбеника који још увек нису прешли у СНС.

Уз страх напредњака, евидентан је и страх грађана пре свега од тога што се за ову панчевачку екипу координатора везују бројне инсинуације о трговини утицајем а ни страх од рекетирања параћинских привредника не изостаје јер је за овај град неформално али директно задужен горе поменути Бранко Маловић, СНС јуришник, кафеџија са Новог Београда и бивши возач у Министарству рударства кога је више интернет портала али и званичника појединих опозиционих партија управо везивало за ове преступе. Да ли је то тачно не знамо и не можемо да тврдимо али поједини извори СНС-а тврде да је исти познат по шамарању партијских колега са иоле самосталности и критичке свести и обрачунаће се са сваким ко пред њим као комесаром СНС-а не стоји мирно и кo се оглуши о његове захтеве. Познато је и да се део опозиције већ жалио и обелодањивао да је његова екипа раније током локалних избора по Србији утеривала људе у аутомобиле и водила их на гласање. Да ли је тачно да су готово свуда где је та екипа била надлежна за спровођење избора испред СНС-а привредници који су се учланили у ову странку дубоко зажалили због тога јер су често не својом вољом постали донатори Српске напредне странке не знамо јер су све ово су информације које се преносе „од уста до уста“ и судског епилога ових тврдњи нема али водећи се оном старом изреком „где има дима има и ватре“ разлога за подозривост, ако већ не и за страх, свакако да има.

Било како било, очекује нас занимљив раплет који додуше као што је у тексту већ наведено по свим истраживањима јавног мњења очигледно неће утицати на крајњи исход ове битке. Поћорек је стао у Мачви а ови нови Аустрогари зауставиће се у Поморављу, тачније у Параћину који има улогу да анимира цело друштво и каже да је на делу фашизација Србије. У том погледу, након избора очекује се да нико неће имати разлога за страх, до тада…будите барем опрезни ако ништа друго.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.